Wim Smits is 50 jaar in dienst!

In augustus was onze collega, Wim Smits, maar liefst 50 jaar in dienst bij Verhoeven International. Een bijzondere gebeurtenis, die (tegenwoordig) steeds minder vaak voorkomt. Verhoeven besloot deze mijlpaal op grootse wijze te vieren. Bij het hoofdkantoor in Maarheeze organiseerden ze een jubileumdag om Wim in het zonnetje te zetten en hem te bedanken voor zijn loyaliteit en jarenlange inzet voor het bedrijf.

Terug in de tijd

Wim begon zijn loopbaan bij Verhoeven in 1973. Op 17 jarige leeftijd kreeg hij verkering met Els. Zijn schoonvader raadde hem aan om een kijkje te nemen in de werkplaats in Leende. ‘’Want bij Verhoeven, daar hebben ze altijd werk’’. Na een rondleiding en een goed gesprek kon hij de maandag erop beginnen. Zijn eerste taken bestonden uit kettingen schroeven en persen. Toen hij dat kunstje onder de knie had, mocht hij verder met het reviseren van eindaandrijvingen en andere werkzaamheden. “Dan ben je een paar jaar verder en mocht je gaan sleutelen aan motoren en transmissies.” In 1983 begon Verhoeven met het verkopen van Komatsu grondverzetmachines en werd Wim servicemonteur. Hij was voortdurend onderweg en reed door de hele Benelux, zelfs op de zaterdag. “In de oogsttijd werd ik regelmatig ’s nachts opgeroepen – als er een onderdeel kapot ging, lag het hele proces stil.”

Wim Smits

Destijds draaide het vooral om sleutelen. Het werk was ook zwaarder. Sinds Verhoeven overstapte van het importeren van Komatsu machines naar Takeuchi mini- en midigravers, begonnen de monteurs meer te werken met elektronische apparatuur en laptops. Toch zit het mechanisch sleutelen bij Wim nog steeds in het hart. . “Een transmissie van Caterpillar repareer ik bij wijze van spreken met mijn ogen dicht.” Binnen Verhoeven staat Wim bekend als de monteur die elk mechanisch probleem kan oplossen. “Kan niet” bestaat niet voor hem.

Op 1 september ging Wim officieel met pensioen. Hij wilde graag de 50 jaar volmaken en dat is hem gelukt. Afscheid nemen valt hem wel zwaar. Zijn vrouw Els merkte op dat hij moet ‘afkicken’ van het werken bij Verhoeven. Maar stilzitten is niks voor Wim. Hij vertelde dat hij een oude Fendt tractor uit 1968 heeft gekocht. Die is hij aan het opknappen samen met zijn kleinzoon.

Jubileumdag op 15 september

Jubileum Wim Smits

Op vrijdag 15 september was het zover, de jubileumdag van Wim was aangebroken. Hij werd samen met zijn familie thuis opgehaald door een huifkar met een ‘’dikke’’ Fendt ervoor. Toen ze arriveerden bij Verhoeven stond er een prachtige erehaag van collega’s om Wim te verwelkomen. De burgemeester was ook aanwezig en hield een toespraak voor de jubilaris.

Wim en zijn familie werden vervolgens rondgeleid door het (onlangs vernieuwde) gebouw. Op iedere afdeling werd een leuke activiteit georganiseerd om Wim en zijn familie te verrassen. De middag werd afgesloten met een heerlijke lunch in het gezelschap van de Familie Verhoeven en de directie.

’s Avonds gingen de voetjes van de vloer tijdens de feestavond. Wim werd gefeliciteerd door al zijn collega’s, vrienden en familieleden tijdens de receptie. Daarna was er tijd voor samen eten, drinken en veel gezelligheid.

Wim, bedankt voor alles! We gaan je zeker nog terugzien bij Verhoeven.
Weet dat de deuren altijd voor je open staan.

 

 

Feest 50 jarig jubileum Wim  50 jarig jubileum Wim Feest Wim Smits